пребарување
   
 

Проф. д-р Гривчева Старделова панелист на „Дигитален Самит на Западен Балкан 2021“

11.10.2021
Претседателот на Лекарската комора, проф. д-р Калина Гривчева Старделова, денес беше панелист на четвртиот „Дигитален Самит на Западен Балкан 2021“, кој преку хибридна платформа се организира во Подгорица, Црна Гора од 11-13 октомври 2021 година.

Проф. д-р Гривчева Старделова презентираше свое видување на темата “Забрзување на усвојувањето на телемедицината во ПЗЗ за време и надвор од КОВИД-19", настан кој во рамките на Самитот се организираше во соработка со Светската здравствена организација. Оваа сесија беше посветена на разгледување на можностите на телемедицината за подобрување на квалитетот на здравствената заштита на примарно ниво во земјите од Западен Балкан, за бенефитите од интеграцијата во здравствениот систем, како и за тоа што е потребно за да се обезбеди континуирана и одржлива употреба на телемедицината во примарната здравствена заштита надвор од пандемијата.

„Дигитален Самит на Западен Балкан 2021“ е многу значаен настан кој ги собра на едно место претставниците на високо ниво на владите од земјите од Западен Балкан, Европската Комисија, Советот за регионална соработка, бизнис заедницата и другите релевантни засегнати страни.
акредитирани стручни активностиАкредитирани испитувачи во комисии за полагање стручен испит
Акредитирани здравствени установи за стручен испит
Vox Medici
 
Поволности за лекари
 
Лекарска комора на Република Северна Македонија
“Партизански одреди” број 3, 1000 Скопје, Република Северна Македонија
работно време:
понеделник - петок од 08 до 16 ч.
тел. 02/3239060
тел. 02/3225592
жиро сметка: 200000011464034
факс. 02/3124066

facebook.com/lkm.org.mk
developed by Медиум 3