пребарување
   
 

IN MEMORIAM Примариус доктор Петар Ачковски

06.04.2021

Вчера на 68-годишна возраст почина примариус доктор Петар Ачковски. Тој целиот работен век го помина како анестезиолог на Клиниката за анестезија, реанимација и интензивно лекување, а беше долгогодишен шеф на трауматологија.

Како експерт во својата област, д-р Ачковски дел од својата професионална кариера помина и во реномирани здравствени центри во светот. Ачковски беше доктор високо почитуван во својата професија, кој во својата кариера посветено ги лекување пациентите, но и несебично го споделуваше своето знаење во областа на медицината едуцирајќи млади лекари. Лекарска комора на РСМ изразува жалење за големата з агуба на драг пријател, извонреден колега и научник и изразува сочувство до семејството.

акредитирани стручни активностиАкредитирани испитувачи во комисии за полагање стручен испит
Акредитирани здравствени установи за стручен испит
Vox Medici
 
Поволности за лекари
 
Лекарска комора на Република Северна Македонија
“Партизански одреди” број 3, 1000 Скопје, Република Северна Македонија
работно време:
понеделник - петок од 08 до 16 ч.
тел. 02/3239060
тел. 02/3225592
жиро сметка: 200000011464034
факс. 02/3124066

facebook.com/lkm.org.mk
developed by Медиум 3