пребарување
   
 

Доделена медицинска опрема за докторите во ЈЗУ ГОБ 8 ми Септември, Скопје

10.04.2020
Извршниот одбор на Лекарската комора на Република Северна Македонија донесе одлука, средствата од овогодинешната награда “Св.Наум Охридски” да бидaт пренаменети и со нив да се набави медицинска опрема за докторите на ЈЗУ УК за инфективни болести, Скопје и ЈЗУ ГОБ 8 ми Септември, Скопје, како подршка за нив која е повеќе од потребна и значајна во овие времиња кога се справуваат со корона вирусот.

На барање на директорите на овие институции набавени се маски КМ 95 за ЈЗУ ГОБ 8 ми Септември, а се уште за бара производител за да се набават мантили за еднократна употреба за ЈЗУ УК за инфективни болести, Скопје.

Во ЈЗУ ГОБ 8 ми Септември на 10.04.2020 година, Претседателката на Лекарската комора на Р.С.Македонија, д-р Калина Гривчева Старделова, потпретседателот д-р Никола Граматниковски и членот на Извршниот одбор на Комората д-р Гордана Божиновска Беака ја доделија медицинска опрема, 300 маски КМ 95 , а во име на вработените ја прими директорот д-р Христијан Костов.
На докторите од ЈЗУ ГОБ 8 ми Септември им беа и поделени новите членски карти.


Појаснување за пристап кон "порталот за лекари"
 1. ДОКТОРИ КОИ ПОСЕДУВААТ ЛИЦЕНЦА ЗА РАБОТА -
  Сите доктори кои поседуваат Лиценца за работа, односно веќе се впишани во Регистарот на доктори, НЕ ТРЕБА ДА СЕ РЕГИСТРИРААТ кога пристапуваат во Порталот за лекари (portal.lkm.org.mk), туку да се ЛОГИРААТ, при што за:
  • КОРИСНИЧКО ИМЕ ја внесувате Вашата меил адреса. Доколку сте заборавиле со која меил адреса сте веќе регистрирани во системот или истата повеќе не е функционална, Ве молиме во текот на работното време да се јавите на 02 3124066, локал 105, за да се направи корекција.
  • ЛОЗИНКА ги внесувате последните 6 (шест) цифри од Вашиот матичен број.

  Потоа кликате на "Логирај се" со што пристапувате кон Вашето досие и дококу има потреба може да побарате ажурирање на Вашите податоци.

 2. ДОКТОРИ КОИ ПОЛОЖИЛЕ СТРУЧЕН ИСПИТ, НО НЕ СЕ ЗАПИШАНИ ВО РЕГИСТАРОТ НА ДОКТОРИ НА РСМ
 3. Сите доктори кои положиле стручен испит, но не се запишани во Регистарот на доктори, односно немаат изготвена Лиценца за работа, потребно е:

  • Да СЕ РЕГИСТРИРААТ на Порталот за лекари.
  • Да пополнат Пријава за упис која треба да ја достават во архивата на Лекарската Комора. Пријавата може да ја преземете и испечатите од следиот линк http://www.lkm.org.mk/mk/zapis.asp?ID=285
акредитирани стручни активности

Седници на Извршен одбор
Акредитирани испитувачи во комисии за полагање стручен испит
Акредитирани здравствени установи за стручен испит
Vox Medici
 
Меѓународни конгреси, симпозиуми, работилници...
Спортски секции
Поволности за лекари
Нудиме – бараме
 
Лекарска комора на Република Северна Македонија
“Партизански одреди” број 3, 1000 Скопје, Република Северна Македонија
работно време:
понеделник - петок од 08 до 16 ч.
тел. 02/3239060
тел. 02/3225592
жиро сметка: 200000011464034
факс. 02/3124066

facebook.com/lkm.org.mk
developed by Медиум 3