пребарување
   
 

Европска недела на имунизација

18.04.2018

По повод Европската недела на имунизација од 23 до 29 април, 2018 година Лекарската комора на Македонија се вклучува во обележувањето и ги повикува своите членови да бидат дел од планираните активности. 

Придобивките од вакцинирањето на глобално ниво се огромни. Како резултат на оваа превентивна мерка се спасуваат повеќе од 2 до 3 милони животи годишно низ светот. Бројката би била уште поголема доколку повеќе болести би биле покриени и превенирани со вакцини. Благодарение на вакцинацијата, подобрен е и квалитетот на животот на населението а огромни се и финансиските заштеди во здравството. 

Токму во таа насока се и заложбите на Лекарската комора на Македонија, докторите  да се вклучат во промоцијата на имунизацијата и нејзините придобивки.

Централниот настан ќе се одржи на 21.04.2018 година во Градски парк - Бина Школка - со почеток во 12 часот, а ќе учествуваат деца од градинките и училиштата од Скопје, нивните родители и наставници, а поддршка и присуство потврдија неколку амбасадори на земји од ЕУ и САД, претставници на СЗО и УНИЦЕФ, Град Скопје, општините, министерствата и Владата на Република Македонија.

акредитирани стручни активности

Акредитирани испитувачи во комисии за полагање стручен испит
Акредитирани здравствени установи за стручен испит
Vox Medici
 
Меѓународни конгреси, симпозиуми, работилници...
Спортски секции
Поволности за лекари
Нудиме – бараме
 
Лекарска комора на Македонија
“Партизански одреди” број 3, 1000 Скопје, Македонија
работно време:
понеделник - петок од 07:30 до 15 ч.
тел. 02/3239060
тел. 02/3225592
жиро сметка: 200000011464034
факс. 02/3124066
developed by Медиум 3