пребарување
   
 
17.12.2021 IN MEMORIAM Проф. д-р Перко Колевски
Проф. д-р Перко Колевски беше прв министер за здравство, основоположник на имунологијата и трансплатацијата на бубрег, како и директор на Институтот за трансфузиона медицина при Клинички Центар – Скопје. За својот придонес во медицината и науката е добитник на државната награда „11 Октомври” и на Орден за заслуга за народ со сребрена ѕвезда.
09.04.2021 IN MEMORIAM проф. д-р Анѓелко Ѓорчев
На 72-годишна возраст на клиника во Ниш почина пулмолог Анѓелко Ѓорчев. Проф. д-р Ѓорчев има обемна биографија. Медицински факултет завршил во Скопје, каде специјализирал, а потоа станал асистент по Интерна медицина. Докторирал на тема бронхијална астма, за што беше врвен специјалист.
06.04.2021 IN MEMORIAM Примариус доктор Петар Ачковски
Вчера на 68-годишна возраст почина примариус доктор Петар Ачковски. Тој целиот работен век го помина како анестезиолог на Клиниката за анестезија, реанимација и интензивно лекување, а беше долгогодишен шеф на трауматологија.
25.03.2021 IN MEMORIAM Проф. д-р Предраг Кировски
Денес на Клиниката за инфективни болести и фебрилни состојби во Скопје, поради компликации од Ковид-19 почина проф. д-р Предраг Кировски – невропсихијатар.
25.03.2021 IN MEMORIAM: Проф. д-р Александар Шиколе
По кратко и тешко боледување, на 67-годишна возраст почина професор д-р Александар Шиколе, истакнат македонски нефролог и редовен професор на Катедрата за интерна медицина.
06.03.2021 IN MEMORIAM академик Момир Харалампие Поленаковиќ (1939 – 2021)
По кратко боледување на 6 март 2021 година, во 81 година од животот, почина академик Момир Харалампие Поленаковиќ.
05.02.2021 IN MEMORIAM Ристе Недановски (1959 – 2021)
По кратко и тешко боледување на 62-годишна возраст, на 4.2.2021 година почина новинарот Ристе Недановски.
акредитирани стручни активностиАкредитирани испитувачи во комисии за полагање стручен испит
Акредитирани здравствени установи за стручен испит
Vox Medici
 
Поволности за лекари
 
Лекарска комора на Република Северна Македонија
“Партизански одреди” број 3, 1000 Скопје, Република Северна Македонија
работно време:
понеделник - петок од 08 до 16 ч.
тел. 02/3239060
тел. 02/3225592
жиро сметка: 200000011464034
факс. 02/3124066

facebook.com/lkm.org.mk
developed by Медиум 3