пребарување
   
 
23.02.2021 Важење на специјалистички извештај, отпусно писмо, конзилијарно мислење
Продолжување на хронична терапија и издавање на ортопедски помагала
16.02.2021 Почнува вакцинациjата на здравствените работници: Покажи со пример, вакцинирај се!
Први ќе се вакцинираат здравственитe работници од Инфективната клиника, а првиот ден е предвидено вакцинирање на 260 здравствени работници.
11.02.2021 Европски манифест за поттикнување на здравствените работници да се вакцинираат против Ковид-19
Коалицијата за вакцинација на европските здравствени работници објави Манифест со кој ги повикува сите здравствени професионалци да се вакцинираат против Ковид-19
05.02.2021 IN MEMORIAM Ристе Недановски (1959 – 2021)
По кратко и тешко боледување на 62-годишна возраст, на 4.2.2021 година почина новинарот Ристе Недановски.
03.02.2021 Соопштение од Фонд за здравствено осигурување на Република Северна Македонија
Важење на специјалистички извештај, отпусно писмо, конзилијарно мислењa за: пропишување/издавање на лекови и ортопедски помагала; За продолжување на боледување
24.09.2020 Конкурс за извонредни истражувачки постигнувања во медицината и фармацијата International Medis Awards for Medical Research 2020
Пријавите за конкурсот за извонредни истражувачки постигнувања во медицината и фармацијата International Medis Awards for Medical Research 2020 се во полн ек.
28.07.2020 Соопштение за промена на работно време во текот на летниот период
Лекарската комора на Република Северна Македонија го информира членството дека од 29.7.2020 год. во текот на летниот период ќе работи од 8 час до 14 час.
20.07.2020 Постапка за пријавување на организатори на е-едукација (вебинари)
Лекарската комора започнува со организирање е-едукација за различни области во рамките на плановите за континуирана медицинска едукација (КМЕ)
29.06.2020 Онлајн-трибина: "Реформи во примарна здравствена заштита"
Лекарската комора ве известува дека во соработка со Фондот за здравствено осигурување и Министерството за здравство ќе организира онлајн-трибини за најавените реформи во примарната здравствена заштита
31.05.2020 Крводарителска акција во Лекарската комора
Во рамките на одбележување на Денот на Лекарската комора на Р.С. Македонија на 4 јуни 2020 година, во периодот од 9 до 14 часот, во просториите на Лекарската комора ќе се спроведе крводарителска акција.
27.05.2020 Пријавување за стручен испит
Со цел нормализирање на процесот на полагање на стручниот испит Лекарската комора се подготвува во наредниот период, почитувајќи ги протоколите и сите досега изречени мерки за заштита од коронавирусот од Владата, да започне со негово организирање
11.05.2020 Апел максимално да се почитуваат препораките од Мин. за здравство
Имајќи go предвид фактот дека на територијата на нашата држава сѐ уште бројот на заболени од корона вирусот не опаѓа со очекувана динамика, Лекарската комора апелира до сите максимално да ги почитуваат и да се придржуваат до препораките од Министерството за здравство за намалување на ризикот од ширење на корона вирусот и мерките за заштита и превенција од Covid 19
следни 20 записи
Појаснување за пристап кон "порталот за лекари"
 1. ДОКТОРИ КОИ ПОСЕДУВААТ ЛИЦЕНЦА ЗА РАБОТА -
  Сите доктори кои поседуваат Лиценца за работа, односно веќе се впишани во Регистарот на доктори, НЕ ТРЕБА ДА СЕ РЕГИСТРИРААТ кога пристапуваат во Порталот за лекари (portal.lkm.org.mk), туку да се ЛОГИРААТ, при што за:
  • КОРИСНИЧКО ИМЕ ја внесувате Вашата меил адреса. Доколку сте заборавиле со која меил адреса сте веќе регистрирани во системот или истата повеќе не е функционална, Ве молиме во текот на работното време да се јавите на 02 3124066, локал 105, за да се направи корекција.
  • ЛОЗИНКА ги внесувате последните 6 (шест) цифри од Вашиот матичен број.

  Потоа кликате на "Логирај се" со што пристапувате кон Вашето досие и дококу има потреба може да побарате ажурирање на Вашите податоци.

 2. ДОКТОРИ КОИ ПОЛОЖИЛЕ СТРУЧЕН ИСПИТ, НО НЕ СЕ ЗАПИШАНИ ВО РЕГИСТАРОТ НА ДОКТОРИ НА РСМ
 3. Сите доктори кои положиле стручен испит, но не се запишани во Регистарот на доктори, односно немаат изготвена Лиценца за работа, потребно е:

  • Да СЕ РЕГИСТРИРААТ на Порталот за лекари.
  • Да пополнат Пријава за упис која треба да ја достават во архивата на Лекарската Комора. Пријавата може да ја преземете и испечатите од следиот линк http://www.lkm.org.mk/mk/zapis.asp?ID=285
акредитирани стручни активности

Седници на Извршен одбор
Акредитирани испитувачи во комисии за полагање стручен испит
Акредитирани здравствени установи за стручен испит
Vox Medici
 
Меѓународни конгреси, симпозиуми, работилници...
Спортски секции
Поволности за лекари
Нудиме – бараме
 
Лекарска комора на Република Северна Македонија
“Партизански одреди” број 3, 1000 Скопје, Република Северна Македонија
работно време:
понеделник - петок од 08 до 16 ч.
тел. 02/3239060
тел. 02/3225592
жиро сметка: 200000011464034
факс. 02/3124066

facebook.com/lkm.org.mk
developed by Медиум 3