пребарување
   
 
23.02.2021 Важење на специјалистички извештај, отпусно писмо, конзилијарно мислење
Продолжување на хронична терапија и издавање на ортопедски помагала
17.02.2021 Покана за онлајн дискусија: "Црнодробни манифестации на Ковид-19"
"Црнодробни манифестации на Ковид-19"е темата на следната онлајн дискусија која ќе се оддржи во петок, на 19.02.2021 год. со почеток во 12 часот, преку платформата Zoom
16.02.2021 Почнува вакцинациjата на здравствените работници: Покажи со пример, вакцинирај се!
Први ќе се вакцинираат здравственитe работници од Инфективната клиника, а првиот ден е предвидено вакцинирање на 260 здравствени работници.
13.02.2021 Он-лајн дебата: Невролошките и невропсихијатриските импликации од ковид-19 се чести и сериозни
Ковид-19 треба да се лекува со холистички пристап односно, наместо лекување на поединечни системи и органи, да се пристапи кон третман на целиот организам бидејќи специфично за корона вирусот е неговиот интелигентен пристап преку кој ја открива и таргетира генетската слабост на организмот и дава доминантна клиничка манифестација, која кај секој пациент е различна.
11.02.2021 Лекарската комора, Фармацевската комора и Стоматолошката комора со заедничка поддршка за афирмација на вакцинацијата
Вакцинирањето е најдобар, најефикасен и најбезбеден начин за сузбивање на пандемијата и секој во рамките на своите можности и надлежности треба да даде поддршка и афирмација на овој процес, заклучија на денешната средба највисоките претставници на релевантните стручни здруженија, Лекарската комора, Фармацевската комора и Стоматолошката комора
11.02.2021 Европски манифест за поттикнување на здравствените работници да се вакцинираат против Ковид-19
Коалицијата за вакцинација на европските здравствени работници објави Манифест со кој ги повикува сите здравствени професионалци да се вакцинираат против Ковид-19
05.02.2021 IN MEMORIAM Ристе Недановски (1959 – 2021)
По кратко и тешко боледување на 62-годишна возраст, на 4.2.2021 година почина новинарот Ристе Недановски.
03.02.2021 Соопштение од Фонд за здравствено осигурување на Република Северна Македонија
Важење на специјалистички извештај, отпусно писмо, конзилијарно мислењa за: пропишување/издавање на лекови и ортопедски помагала; За продолжување на боледување
27.09.2020 Лекарската комора домаќин на 27-от Симпозиум на ЗЕВА: Коморите и професионалните асоцијации мора да бидат поактивни во давањето стручни сугестии на владите во борба со ковид-19
Со изнесување на своите национални извештаи за ковид состојбата кај земјите членки на ЗЕВА на Симпозиумот се преставија националните искуства, како и нивните планови и стратегии во врска со ковид инфекцијата.
24.09.2020 Конкурс за извонредни истражувачки постигнувања во медицината и фармацијата International Medis Awards for Medical Research 2020
Пријавите за конкурсот за извонредни истражувачки постигнувања во медицината и фармацијата International Medis Awards for Medical Research 2020 се во полн ек.
28.07.2020 Соопштение за промена на работно време во текот на летниот период
Лекарската комора на Република Северна Македонија го информира членството дека од 29.7.2020 год. во текот на летниот период ќе работи од 8 час до 14 час.
20.07.2020 Постапка за пријавување на организатори на е-едукација (вебинари)
Лекарската комора започнува со организирање е-едукација за различни области во рамките на плановите за континуирана медицинска едукација (КМЕ)
следни 20 записи
Појаснување за пристап кон "порталот за лекари"
 1. ДОКТОРИ КОИ ПОСЕДУВААТ ЛИЦЕНЦА ЗА РАБОТА -
  Сите доктори кои поседуваат Лиценца за работа, односно веќе се впишани во Регистарот на доктори, НЕ ТРЕБА ДА СЕ РЕГИСТРИРААТ кога пристапуваат во Порталот за лекари (portal.lkm.org.mk), туку да се ЛОГИРААТ, при што за:
  • КОРИСНИЧКО ИМЕ ја внесувате Вашата меил адреса. Доколку сте заборавиле со која меил адреса сте веќе регистрирани во системот или истата повеќе не е функционална, Ве молиме во текот на работното време да се јавите на 02 3124066, локал 105, за да се направи корекција.
  • ЛОЗИНКА ги внесувате последните 6 (шест) цифри од Вашиот матичен број.

  Потоа кликате на "Логирај се" со што пристапувате кон Вашето досие и дококу има потреба може да побарате ажурирање на Вашите податоци.

 2. ДОКТОРИ КОИ ПОЛОЖИЛЕ СТРУЧЕН ИСПИТ, НО НЕ СЕ ЗАПИШАНИ ВО РЕГИСТАРОТ НА ДОКТОРИ НА РСМ
 3. Сите доктори кои положиле стручен испит, но не се запишани во Регистарот на доктори, односно немаат изготвена Лиценца за работа, потребно е:

  • Да СЕ РЕГИСТРИРААТ на Порталот за лекари.
  • Да пополнат Пријава за упис која треба да ја достават во архивата на Лекарската Комора. Пријавата може да ја преземете и испечатите од следиот линк http://www.lkm.org.mk/mk/zapis.asp?ID=285
акредитирани стручни активности

Седници на Извршен одбор
Акредитирани испитувачи во комисии за полагање стручен испит
Акредитирани здравствени установи за стручен испит
Vox Medici
 
Меѓународни конгреси, симпозиуми, работилници...
Спортски секции
Поволности за лекари
Нудиме – бараме
 
Лекарска комора на Република Северна Македонија
“Партизански одреди” број 3, 1000 Скопје, Република Северна Македонија
работно време:
понеделник - петок од 08 до 16 ч.
тел. 02/3239060
тел. 02/3225592
жиро сметка: 200000011464034
факс. 02/3124066

facebook.com/lkm.org.mk
developed by Медиум 3