Per OMM-se

Oda e Mjekve e Maqedonise u formua me 5 qershor 1992. Iniciativa per themelimin e Odes se Mjekve te Maqedonise eshte iniciuar nga disa mjeke ne baze te njohurive qe kane per vendet e zhvilluara ne bote
Kuvendi u mbajt ne ambjentet e Spitalit Ushtarak te Maqedonise ne Shkup. Ne mbledhjen e pare konstituive , nder te tjeret prezent ishte edhe Kiro Gligor Presidenti i pare i Republikes se Maqedonise, pas fjales hyrese te prof. Dr. Jovan Tofovski dhe fjalimi i mireseardhjes se Kiro Gligorovit, delegatet miratuan Statutin dhe Kodin e Deontologjise Mjekesore te Odes. Gjithashtu u zgjodhen organet e Odes se Mjekeve. Per President zgjidhet prof. Dr Aleks Duma.
Te dy dokumentet u ndryshuan dhe u plotesuan pjeserisht ne Sesionin e Dyte te Kuvendit te mbajtur me 27 maj 1993 ne Shkup.
Statuti u ndryshua ne shkurt te vitit 2000.
Mjeket e mjekesise dhe mjeket ne stomatologji ishin fillimisht anetare te Odes se Mjekeve te Maqedonise. Ne vitin 1995, dentistet ndaheshin dhe krijuan nje Dhome te re Dentare.
Oda e Mjekeve eshte pasardhesi i dhomes mjekesore qe ekzistonte ne kete rajon ne dekaden e trete te shekullit te kaluar ne Mbreterine e atehershme te Jugosllavise. Selia e dhomes qe mbulonte ate kohe Vardar Banovina ishte ne Shkup. Te gjithe mjeket dhe dentistet ishin ne dhome, e cila ishte nje detyrim per te qene ne gjendje te rendit. Tarifat e anetaresimit jane paguar ne bordet e zyrave lokale ne stacionet e policise komunale.
 
Oda e Mjekëve të Maqedonisë
adresa: Partizanski odredi, n.3, Shkup, Maqedoni
Orari i punës:
e henë-e premte (8.00 - 16.00)
tel 02/3239060
tel 02/3225592
zhiro: 200000011464034
faks 02/3124066
developed by Medium3